Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

5 τρόποι να καλυτερεύσουν οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα

1. Βάλ'τε τις Ευρωεκλογές την πρώτη εβδομάδα των εκλογών, μαζί με τις Δημοτικές- Περιφερειακές. Όχι επειδή δε θέλουμε να πάει να ψηφίσει ο κόσμος (γιατί μας βολεύει να λέμε οτι είχαμε αποχή και το αποτελεσμα δεν είναι και τόσο έγκυρο), να τα σπάμε σε δύο, επειδή ξέρουμε οτι στις δεύτερες-επαναληπτικές εκλογές, πάνε οι μισοί από τις πρώτες!

2. Βρείτε τρόπο να μαζέψετε τους νέους απο τις καφετέριες, γιατί μόνο οι άνω των 60 πάνε να ψηφίσουν, με 32 βαθμούς Κυριακάτικα- οι άλλοι πάνε για μπάνιο (μετά, όταν οι Γερμανοί λένε οτι είμαστε ο λαός του φραπέ, παρεξηγιώματσε).

3. Απαγορέψτε το εκλογικό δικαίωμα για συγκεκριμένες κατηγορίες π.χ. ηλικίες 18-23. Μόνο έτσι ο Έλληνας, που το θεωρεί υποχρέωση και μεγάλο ξεβόλεμα να τρέχει να ψηφίζει στο χωριό (αλλα δε φέρνει και τα εκλογικά δικαιώματα εκεί που διαμένει, γιατί θέλει να έχει και πελατειακή σχέση με τους τοπικούς άρχοντες εκεί),  θα ξεσηκωθεί και θα πει "ε, όχι, δεν ανέχομαι να μου απαγορεύεται το δικαίωμα του εκλέγειν, φεύγω απο την ξαπλώστρα μου, και πάω να ψηφίσω"! 

4. Nα κάνετε μια καμπάνια, να θυμίσετε στους ψηφοφόρους, οτι οι ευρωεκλογές δεν είναι τηλεοπτικό σόου που κάποιοι σελέμπριτιες (ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί, αιωνόβιοι πολιτικοί, σταρ του εναλλακτικού -ανεξάρτητου χώρου) προσπαθούν να μας πείσουν οτι μπορούν να σταθούν σαν πολιτικοί. Το θέμα είναι πραγματικά να ξέρουν να μιλήσουν και να σταθούν ως πολιτικοί εκπρόσωποι μιας χώρας. 

5. Ας φτιάξει κάποιο κανάλι ένα τηλεοτικό σόου, τύπου Your face sounds political ή So you think you can govern. Να πηγαίνουν εκεί όλα τα σελέμπριτις για φιλανθρωπικό σκοπό: να βγάζουν το άχτι της εθνικοπατριωτικής φιλοδοξίας τους, ενώ παράλληλα τα έσοδα απο τα τηλεφωνα ψηφοφορίας να πηγαίνουν στα εθνικά ταμεία για αποσβεση του χρέους. Αν αυτό δεν είναι μια πολιτική θέση που μπορούν να στηρίξουν τα σελέμπριτις, τι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

έστειλαν κάρτ- ποστάλ